2022. május 23.  Hétfő

Mullit M-box Aero 15

A Mullit M-box Aero 15 már a "fajsúlyosabb" kandallóbetétek világába tartozik, hiszen 15 kW névleges teljesítménye miatt komoly hőt ad le, amelyet jellemzően nem egy légtér befűtésére szoktak használni.     

 állítható lábak  by-pass szelep
 késleltetett égés  külső égési levegő
 nagy hamuzófiók  tiszta üveg rendszer

 

Adatlap:

 • Gyártó: Mullit Kft.
 • Típus: Légfűtéses, fatüzelésű kandallóbetét
 • Teljesitmény: 15 kW
 • Befűthető alapterület (m2): 110-115
 • Hatásfok (%): 79
 • Füstcsőcsatlakozás (Ø mm): 180
 • Külső égési levegő: Van
 • Késleltetett égés: Igen
 • Tiszta üveg rendszer: Igen
 • Anyaga: Lemez
 • Égési levegő rendszer: P / S / T
 • Súly (kg): 150
 • Ajtó szélesség (mm): 660
 • Üvegajtó kialakítás: Elöl
 • Elérhetőség: Rendelésre
 • Infó: *a készülék által befűthető alapterület normál belmagasságra, egy légtérre, átlagosan szigetelt házra vonatkozó, tájékoztató adat

További részletes ismertető
Kezelési útmutató
Jótállási jegy

Egyéb információk:

A Mullit M-box Aero 15 légfűtéses, fatüzelésű kandallóbetétet általában több szoba vagy akár egy normál méretű lakás kifűtésére szoktuk javasolni megfelelő légtechnikai csövezést követően, így a felszabaduló meleg az egész lakásban egységesen hasznosul és nem fűtjük túl azt a helyiséget, ahova a kandallóbetét be lett építve.

A kandallóbetét mindhárom égési levegője (Primer, Szekunder és Tercier) szabályozható (szekunder és tercier közös karral). Az Aero 15 megfelelő kialakítás esetén (külső égési levegő bevezetés) képes az égési levegő 100%-át a külső környezetből használni, így működése közben nem a lakótér levegőjét használja. Új építésű házak esetében csak ilyen kandallóbetétek beépítése javasolt a biztonságos és problémamentes üzemelés érdekében!

Késleltetett égés (vagy folytonégés): a kandallóbetét képes üzemi állapot elérését követően 6-10 óra elteltével is parazsat tartani, amelyről az égés folyamata újraindítható. Lassabb, egyenletesebb hőleadás, kevesebb elégetett fa. Esti megrakás és visszaszabályozás után gyakran reggel még van parázs a kandallóbetétben (20% alatti nedvességtartalmú, kemény fával értendő).

By-pass szelepének köszönhetően a hideg indítás sem problémás a készüléknél, hiszen begyújtáskor indító állásba helyezve a szelepet a kémény gyorsan át tud melegedni majd az első rárakásnál a szelep visszazárásával a készülék megnövelt hatásfokkal tud üzemelni, több meleget hagyva a lakótérben.

A készülékek belsejében található, sárgás színű speciális tűzálló bélés dekoratív külsőt kölcsönöz a kandallóbetétnek és az égés hőmérsékletét a normál égési hőmérséklethez képest legalább 100 fokkal magasabb hőmérséklet tartományba emeli. Ennek köszönhetően a készülék káros anyag kibocsátása alacsony, égése tiszta, üvegét ritkán kell tisztítani és a tűz égése közben sem a kormos üvegfelületet, hanem tiszta üvegen keresztül lángok játékában gyönyörködhetünk.

A kandallóüveg tisztaságához és a tiszta égéshez nagy mértékben hozzájárul a kandalló tiszta üveg rendszere, amely plusz égési levegőt biztosít a kandalló égéséhez annak kerámia üvegfelületére áramlova.

A kandallóbetét égéstér feletti hőcserélője pedig arról gondoskodik, hogy a magas égési hőmérsékletet kellően visszahűtse, így kevesebb fával lesz melegebb otthona (magas hatásfok).

Nagy hamuzó fiókja akár 5-7 nap égéstermékét képes befogadni, így nem kell naponta a hamuzással bajlódnia. A kandallóbetét különálló hamuzó fiókja miatt akár működés közben is hamuzható, így folyamatos használat sem jelent gondot hamuzásnál.

Opcionálisan rendelhető a kandallóbetéthez: fekete üvegajtó, konvekciós lemezburkolat
(meleg levegő távolabbi helyiségekbe történő elvezetéséhez)

Tekintse meg a készülék működéséről készült videót! A videók valós időjű égési sebességet mutatnak. A felvételt nem módosítottuk, a készülékek valóságos működését tükrözik. 

 
 

 

Bruttó: 475.000 Ft
Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.