2022. május 25.  Szerda

Mullit M-box Aero 20

A Mullit M-box Aero 20 a légfűtéses  kandallóbetétek "fenevadja". Nem csak 20 kW névleges teljesítménye, hanem 84%-os hatásfoka is figyelemre méltó. Ezt a teljesítményt - hacsak szaunát nem tervezünk a nappaliba -, feltétlenül el kell vezetni több, távolabbi helyiségbe.

 állítható láb  késleltetett égés
 2 ponton záró ajtó  külső égési levegő
 nagy hamuzó   tiszta üveg


 

Adatlap:

 • Gyártó: Mullit Kft.
 • Típus: Légfűtéses, fatüzelésű kandallóbetét
 • Teljesitmény: 20 kW
 • Befűthető alapterület (m2): 140-145
 • Hatásfok (%): 84
 • Füstcsőcsatlakozás (Ø mm): 200
 • Külső égési levegő: Van
 • Késleltetett égés: Igen
 • Tiszta üveg rendszer: Igen
 • Anyaga: Lemez
 • Égési levegő rendszer: P / S / T / Q
 • Súly (kg): 185
 • Ajtó szélesség (mm): 760
 • Üvegajtó kialakítás: Elöl
 • Elérhetőség: Raktáron
 • Infó: *a készülék által befűthető alapterület normál belmagasságra, egy légtérre, átlagosan szigetelt házra vonatkozó, tájékoztató adat

További részletes ismertető
Kezelési útmutató
Jótállási jegy

 

Egyéb információk:

A Mullit M-box Aero 20 légfűtéses, fatüzelésű kandallóbetétet általában több szoba vagy akár egy normál méretű lakás kifűtésére szoktuk javasolni megfelelő légtechnikai csövezést követően, így a felszabaduló meleg az egész lakásban egységesen hasznosul és nem fűtjük túl azt a helyiséget, ahova a kandallóbetét be lett építve.

A kandallóbetét mind a NÉGY égési levegője (Primer, Szekunder, Tercier és Kvaterner) szabályozható (szekunder, tercier és kvaterner közös karral). Az Aero 20 megfelelő kialakítás esetén (külső égési levegő bevezetés) képes az égési levegő 100%-át a külső környezetből használni, így működése közben nem a lakótér levegőjét használja. Új építésű házak esetében csak ilyen kandallóbetétek beépítése javasolt a biztonságos és problémamentes üzemelés érdekében!

Késleltetett égés (vagy folytonégés): a kandallóbetét képes üzemi állapot elérését követően 6-10 óra elteltével is parazsat tartani, amelyről az égés folyamata újraindítható. Lassabb, egyenletesebb hőleadás, kevesebb elégetett fa. Esti megrakás és visszaszabályozás után gyakran reggel még van parázs a kandallóbetétben (20% alatti nedvességtartalmú, kemény fával értendő).

A készülékek belsejében található, sárgás színű speciális tűzálló bélés dekoratív külsőt kölcsönöz a kandallóbetétnek és az égés hőmérsékletét a normál égési hőmérséklethez képest legalább 100 fokkal magasabb hőmérséklet tartományba emeli. Ennek köszönhetően a készülék káros anyag kibocsátása alacsony, égése tiszta, üvegét ritkán kell tisztítani és a tűz égése közben sem a kormos üvegfelületet, hanem tiszta üvegen keresztül lángok játékában gyönyörködhetünk.

A kandallóüveg tisztaságához és a tiszta égéshez nagy mértékben hozzájárul a kandalló tiszta üveg rendszere, amely plusz égési levegőt biztosít a kandalló égéséhez annak kerámia üvegfelületére áramlova.

A kandallóbetét égéstér feletti hőcserélője pedig arról gondoskodik, hogy a magas égési hőmérsékletet kellően visszahűtse, így kevesebb fával lesz melegebb otthona (magas hatásfok).

A két ponton záródó ajtó a garancia arra, hogy az hosszú évek múltán is kellő tömörséggel záródjon, ne vetemedjen el és kitűnően szabályozható égése hosszú évek múltán is olyan legyen, mint az első begyújtáskor.

Nagy hamuzó fiókja akár 5-7 nap égéstermékét képes befogadni, így nem kell naponta a hamuzással bajlódnia. A kandallóbetét különálló hamuzó fiókja miatt akár működés közben is hamuzható, így folyamatos használat sem jelent gondot hamuzásnál.

Opcionálisan rendelhető hozzá: fekete üvegajtó, konvekciós lemezburkolat
(meleg levegő távolabbi helyiségekbe történő elvezetéséhez). : + 29.000 Ft

 

Tekintse meg a készülék működéséről készült videót! A videók valós időjű égési sebességet mutatnak. A felvételt nem módosítottuk, a készülékek valóságos működését tükrözik. 

Bruttó: 549.000 Ft
Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.